Ur Jubileumsboken

INLEDNING

Att försöka sammanfatta 70 år känns som en omöjlighet. Men vi tänkte i den här skriften inte uppfinna hjulet. Inför vårt 50-årsjubileum 1991 togs det fram en utmärkt skrift av en arbetsgrupp bestående av Eva Holmquist, Mona Nordin och

Gunilla Persson. Inga fakta i den texten har av naturliga skäl ändrats. Därför publicerar vi det innehållet även i denna bok och har sedan lagt kraften på sammanfatta allt – eller så mycket som möjligt av det som hänt sedan dess. Alltså de efterföljande tjugo åren. Vi har säkert missat något...

Det har hänt massor med roligt, intressant och en del mindre roligt. För vår kår, för lottorna i allmänhet och i omvärlden som har påverkat oss som kår, lottor och människor.

Tänk bara att det som vi i dag ser som en självklarhet inte fanns (eller precis kom) för tjugo år sedan. Hur klarade vi oss utan digitalkamera, internet, wikipedia, e-post, blogg, facebook, twitter, youtube, skype, wii, smartphones, digital-tv och så vidare?

Lottaförbunden har lagts ner och Bilkåren tillåter numera manliga medlemmar. Vi har drabbats av katastrofer som Estonia, tsunamin i sydostasien, stormen Gudrun och terrorattacken i New York med mera.

I skriften har vi varvat tematexter och massor av bilder med kåserier av några aktiva och tidigare kårchefer. Vi har även med vad som skett i kåren samt i omvärlden under de senaste 20 åren.

Bläddra, läs, titta och minns.
Med hopp om trevlig läsning!

Jubileumsbokens arbetsgrupp
Monika Hallstensson och Madeleine Hult