SOLLENTUNA LOTTAKÅR

Sollentuna lottakår bildades 1943 och är en aktiv förening som ordnar många aktiviteter för sina medlemmar! Som lotta gör man en instats för totalförsvaret och den allmänna beredskapen samtidigt som man ingår i en gemenskap. Vi erbjuder våra medlemmar intressanta föreläsningar, spännande studiebesök, utvecklande kurser, härliga resor och fester. Vi har medlemmar i hela landet, även om de flesta bor i Stockholm och framför allt i Sollentuna. Alla kvinnor är välkomna att bli medlemmar oavsett ålder, bakgrund och bostadsort.

Vår kår tillhör riksorganisationen Svenska Lottakåren, som erbjuder många olika möjligheter att utbilda sig och engagera sig. SLK är en frivillig försvarsorganisation för kvinnor som grundades 1924. Som lotta kan du engagera dig i frågor som rör samhällets säkerhet, såväl nationellt som internationellt och lokalt. Du kan utbilda dig och skriva avtal/överenskommelse med civil eller militär myndighet för att kunna bidra till ett säkrare och tryggare samhälle både i kris och krig. Endast kvinnor kan bli medlemmar i Svenska lottakåren.

I Sollentuna lottakår har vi även en "dotterförening" som heter Sollentuna lottakårs vänner (SLKV) som erbjuder delar av den lokala lottakårens utbud till lottor som har sitt huvudmedlemskap i annan lottakår, samt till män. 
Lottakårens aktiva träffas vanligen ett par torsdagar i månaden i vårt eget hus Försvarsgården på Norrvikenleden 10 i Sollentuna. Vi har även digitala möten och föreläsningar med jämna mellanrum.


Välkommen till en av Sveriges mest aktiva lottakårer. Och den roligaste!

KONTAKT

Kontakta oss på sollentuna@svenskalottakaren.se och besök gärna vår kårsida, Facebook-sida och Instagram!


Vår lokal Försvarsgården ligger på Norrvikenleden 10 i Sollentuna. Parkering finns om du åker bil. Med allmänna färdmedel tar du pendeltåget till Häggvik eller Norrviken eller så åker du buss till hållplats Bandyvägen, och sedan behöver man gå en bit längs vägen för att komma till gården. Hör av dig till kåren om du behöver skjuts!