Ugn 150oC
Gräddtid 20 min
Ingredienser
Botten:
75 g margarin
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl hackade valnötter (nötkärnor)
Täcke:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
Ev färska hallon eller andra bär/frukter
Gör så här:
Sätt på ugnen. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Rör ihop ingredienserna till botten och bred ut smeten på platen. Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum och bred ut över botten. Grädda i cirka 15-20 minuter tills marängen fått fin färg. Låt svalna.
Vispa grädden löst. Dela botten i två lika stora delar. Bred ut grädden över den ena och lägg den andra delen över. Låt gärna stå en stund innan servering.
Har du frågor? Maila oss på sollentuna@svenskalottakaren.se