frukostbröd

Ugn 200oC
Gräddtid 45 min


Ingredienser:
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1,5 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat eller 4 tsk bakpulver
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 tsk brödkrydda
1 dl grovt hackade torkade fikon
1,5-2 dl grovt hackade torkade aprikoser
 

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen.. Smöra och bröa en form.
  2. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform på längde så det sticker upp över kanten.
  3. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en kladdig deg.
  4. Fyll formen med degen och grädda brödet i ca 45 minuter i mitten av ugnen. Täck eventuellt över brödet med bakplåtspapper om det börjar brännas i toppen.