Kyckling Marngo

4 port


Ingredienser
1 kg kyckling eller kycklingdelar
8-10 schalottenlökar (alt steklök)
200 g frysta skivade champinjoner
2-3 msk matfett
1,5 msk vetemjöl
1 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
400g hela tomater (1 förpackning)
1-2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Skala löken.
  2. Bryn kycklingbitarna runt om på medelstark värme i omgångar i stekpanna, lägg över dem i en gryta.
  3. Stek svampen och låt den mesta av vätskan koka in innan resten av matfettet och löken läggs i och fräses ihop. Lägg över i grytan.
  4. Rör ut mjölet i lite vatten och red av grytan.
  5. Tillsätt vatten, buljong, vin, tomater med spad, hackad vitlök samt salt och peppar.
  6. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 25 min. Smaka av.
  7. Servera med cous cous. Eller kokt potatis eller, ris, sallad.