Auberginedolmar i tomatsås

4 port


Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tsk spiskummin
400 g kokta kikärtor
800 g krossade tomater
olja
salt och peppar

2 aubergine
6 msk olivolja
400 g fetaost
1 skiva vitt surdegsbröd, färskt
1 kruka persilja
 

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Tomatsås: Hacka lök, vitlök, chilia. Stek mjukt i olja i stor panna. Tiillsätt spiskummin. Stek lite till. Häll på tomaterna och koka ihop ordetligt utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva auberginen i en centimeter tunna skivor på längden. Stek skivorna i olja på båda sidorna tills de mjuknar.
  4. Smula fetaost och bröd i en bunke. Hacka persilja och rör ihop allt med lite olja.
  5. Ta en aubergineskiva, lägg en klick fetaröra i början på skivan och rulla ihop. Fäst eventuellt med en tandpetare.
  6. Tillsätt sköljda kikärtor i tomatsåsen. Häll upp i ugnsform. Lägg i rullarna i såsen. Ställ in i ugnen och grädda i ca 5-10 minuter.
  7. Servera med couscous och yoghurt.