MER ÄN AVTAL

Det finns mer än bara avtal! Du kan vara med och informera allmänheten om beredskap, engagera dig i föreningsarbetet och vara aktiv lokalt i vår kår.


beredskap


Delta i arbetet med kris- och krigsberedskap i Sollentuna lottakår! Engagera dig i aktiviteter både internt mot medlemmar och externt mot allmänheten. Vi har en egen beredskapsgrupp och är ute mycket lokalt och informerar om hemberedskap, visar krislådor och håller i kurser och workshops både fysiskt och digitalt.


Vi pratar beredskap med scouter, skolklasser, pendeltågsresenärer och familjer som handlar i Sollentuna centrum. Det är kul och lärorikt och vi knyter viktiga kontakter i kommunen. Här finns stora möjligheter för alla intresserade medlemmar att delta och bidra!
Du kan även gå med i kommunens Frivilliga resursgrupp (FRG).

Det finns kurser att gå via SLK även för dem som inte vill eller kan gå mot ett avtal. Som medlem i Svenska lottakåren har du också tillgång till andra frivilliga försvarsorganisationernas kurser. Alltså finns det ett jättestort smörgåsbord att välja ifrån!

Länk till Svenska Lottakårens utbildningssida

FÖRENINGEN


Det finns mycket du kan göra i Sollentuna lottakår när det gäller
själva föreningsarbetet och den lokala verksamheten oavsett ålder, utbildning och bakgrund. Du kan engagera dig i styrelsen eller bli funktionär. Samtidigt som du själv lär dig mycket och utvecklas är du med och bidrar till att stärka totalförsvaret och Svenska Lottakåren!

I föreningsarbetet ingår sekreteraruppgifter, ekonomi, rekrytering av nya medlemmar, utveckling av kurser och aktiviteter samt deltagande i olika event. Är du intresserad av att fotografera, redigera bilder, filma, skriva och kommunicera i sociala medier är det också något du gärna får ägna dig åt!

Vill du veta mer är du välkommen att komma på ett av våra nyfikenmöten. De hittar du i vårt kalendarium!

SVENSKA LOTTaKÅRENS UTBILDningar