smaklig spis - bakat

Marängtårta

ca 12 bitar, 150-175o

Ingredienser:
Botten:

75 g margarin, rumsvarmt
1 dl socker
4 äggulor
2-3 msk mjölk
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl hackade valnötter (nötkärnor)

Marängtäcke:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
2-3 dl vispgrädde

Gör så här:
Sätt på ugnen. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca 30x40cm).
Rör fett och socker poröst. Skilj äggens gulor och vitor. Rör ner en gula i taget. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret och valnötterna och rör till en jämn smet.
Vispa vitorna och hälften av sockret till fast skum, vänd ner resten av sockret.
Bre ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min. Lyft kakan ur långpannan och låt svalna.
Dela kakan i mitten och lägg ihop halvorna med vispad grädde emellan.

TIPS:

Bred lättsockrat äppelmos på botten innan grädden läggs på
Garnera med flisad blockchoklad
Blanda grädden med färska eller lätt tinade bär
Servera bär till tårtan