Välkommen till vår alldeles egna podd: Lottasnack.
Här kommer vi att snacka om allt möjligt som kan intressera en lotta eller lottavän. Avsnittens längd anges vid respektive avsnitt, de kommer ut lite nu och då.

Längd: 21:33 Publ: 2020-05-17

I sista avsnittet för denna krisberedskapsvecka hör vi Maria Lundstedt snacka med Sollentunalottan Marie Ekberg. De snackar om ett urval av uppdrag och insatser som Marie har deltagit i. Marie har ett brett engagemang inom flera frivilligorganisationer och reflekterar över erfarenheter och lärdomar detta givit henne.


krisberedskapsfrågor 2020? Längd: 22:10 Publ: 2020-05-16

Lottasnack nummer 8. Här hör du Maria Lundstedt snacka med Sollentuna kommuns säkerhetschef, Helena Appelgren om hur kommunen samarbetar med FRG Sollentuna och andra frivilligorganisationer. Hur ser kommunen på KBV-veckans tema ”tillit och förtroende” och vad har de för planer kring


I detta avsnitt hör du Anders Fridfeldt, FRG Sollentuna ansvarig, snacka med Maria Lundstedt om hur FRG Sollentuna samarbetar med Sollentuna kommun och andra frivilligorganisationer. Anders snackar om de uppdrag de fått från kommunen samt pågående uppdrag under covid-19.
Längd: 27:17. Publ: 2020-05-15


Längd: 13:38. Publ: 2020-05-14

I dagens avsnitt, Lottasnack nummer 6,  hör du Sollentunalottorna Maria Lundstedt och Carolina Rössner snacka om Carolinas olika insatser vid Arlanda och Centralen i samband med den nu aktuella Coronakrisen. Det blir både reflektioner och erfarenheter från bland annat dessa uppdrag.


I dagens avsnittet hör du Maria Lundstedt snacka med Dmitri Zernov, ledamot i FRO Stockholm Norra. De pratar om FRO, deras verksamheter samt hur FRO samarbetar med andra frivilligorganisationer och framför allt med Sollentuna kommun och FRG Sollentuna.
Längd: 9:59. Publ: 2020-05-13


I detta avsnitt hör du Peter Åström, kårchef för Stockholm Uppsala FAK och chef för MTE Mälardalen. Maria Lundstedt och Peter snackar om FAK och deras verksamheter, insatser och framförallt samarbetet mellan olika frivilliga organisationer i MTE som Peter har varit med att skapa.
Längd: 23:23. Publ: 2020-05-12


I detta tredje avsnitt snackar Maria Lundstedt med kommunikatör Anna Teljfors, som bland annat jobbar med krisberedskapsfrågor på MSB. Anna kommer snacka om några olika uppdrag som MSB jobbar med och några av nyckelorden: ”samverkan” och ”samordna”. Du får höra mer om tanken bakom idén till årets tema för krisberedskapsveckan ”tillit och förtroende” samt MSB egna planerade digitala aktiviteter.
Längd: 32:19. Publ: 2020-05-11.


dessa två uppdrag Längd: 20:41. Publ: 2020-05-10

I detta avsnitt av Lottasnack hör du Maria Lundstedt snacka med Sollentunalottan Carina Nyholm. Carina har uppdrag via FRG och som civil stabsassistent. Som detta har hon varit både i Färila på skarpt uppdrag via Lottakåren och på storövningen Barents Rescue. Carina reflekterar över arbetet som frivillig och skillnaderna på


Längd: 9:14. Publ: 2020-05-08

I första avsnittet hör du Anna Grönvall (ordförande i Stiftelsen Sollentuna Försvarsgård) och Maria Lundstedt snacka om att vara med i frivilligförsvaret. Om samarbetet mellan organisationerna.
Men framför allt introducerar de Lottasnack, som kommer med avsnitt under hela krisberedskapsveckan.