smaklig spis - bakat

Honungsbröd i form

Bröd: 175o, jästid 30+30 min, gräddtid 35-40 min
Bullar: 200o, jästid 30+30 min, gräddtid 10 min

Ingredienser:
2,5 dl mjölk
25 g jäst
4 msk honung
2 msk matolja
0,5 tsk salt
2 ägg
Ca 9,5 dl vetemjöl
Till pensling, ett uppvispat ägg och 1 msk sesamfrön

Gör så här:
Värm mjölk till 37o. Smula jäst och lös upp med mjölken. Ha i alla ingredienser. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och forma den till en rund bulle, alternativt ca 20 små bullar. Lägg bullen i en lätt smord ugnssäker form eller direkt på plåt.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla och strö över sesamfrön.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175o i 35-40 min. Bullar i 200o i ca 10 min.