Våra arbetsgrupper

Vill du engagera dig lite extra i något speciellt?
Vi jobbar mycket i arbetsgrupper i Sollentuna lottakår, och har både mer fasta grupper och väldigt tillfälliga inför ett specifikt evenemang. Här kan man engagera sig på olika vis!

Du kan vara:
- den som gärna hjälper till praktiskt men inte vill planera hur, var och varför
- den som älskar att organisera
- idésprutan
- den som gärna bakar eller skapar ljuslyktor/armband etc till tex vår julmarknad
- den som har tillgång till bil och kan köra saker till och från aktivitetsplatsen
- mm

Anmäl dig på sollentuna@svenskalottakaren.se så ser vi till att du kommer i kontakt med övriga i gruppen!


Fasta Arbetsgrupper

Våra fasta arbetsgrupper har ansvar för olika områden som är viktiga för vår löpande verksamhet året runt. Vi har tex Admingruppen som ser till att ha koll på protokoll, medlemsregistret, mailadresser, arkiv etc, och Info- och rekryteringsgruppen som letar nya medlemmar, hittar på rekryteringstillfällen mm
Här ser du vilka som är med i dessa grupper idag:
Våra arbetsgrupper idag.


Tillfälliga arbetsgrupper

Vi vill ju göra en massa kul saker ihop i Sollentuna lottakår, och det lyckas vi med för att vi hjälps åt att hitta på, planera, organisera och genomföra allt vi vill göra.
När vi är många som engagerar oss så blir det inte så betungande för några få utan vi kan sprida jobbet så att vi kan hitta på så mycket mer roliga saker!
Kom med i våra arbetsgrupper - eller kom med förslag på något du vill göra!

Aktiva grupper just nu:


Krisberedskapsveckan ​​​​​​ - detta är en årlig informationskampanj som initierats av MSB och har olika teman varje år. Den genomförs alltid vecka 39.
Liksom andra frivilliga försvarsorganisationer brukar även Lottakåren synas på olika sätt i samhället under denna vecka, och vi brukar även göra något gemensamt med de övriga frivilliga försvarsorganisationerna som huserar på Sollentuna Försvarsgård denna vecka.

Julmarknad på Försvarsgården - Vi har under många år haft julmarknad på Sollentuna försvarsgård. Under pandemin har det blivit lite annorlunda med utomhusmarknad ena året och ingenting andra året.

Det har varit väldigt populärt under åren med mycket folk och lång kö innan vi öppnar på förmiddagen!
Tidigare år har vi haft loppmarknad med saker vi lottor skänkt, lotterier, försäljning av kakor, pepparkakshus, ljusarrangemang m.m. som vi lottor gjort. Senare år har loppmarknaden bytts ut till att vi pratar krisberedskap med de som kommer. Sedan har vi ju ett härligt café där man kunnat mumsa på juliga mackor och härliga kakor.

Julfest / Julgransplundring för Sollentuna lottakår - Under en period hade vi digital julfest, och visst har det varit jättetrevlig avslutning på året - även om sången kanske varit bättre när vi träffats fysiskt :-D. Men de senaste åren har vi istället haft julgransplundring i och med att många är stressade före jul och hellre socialiserar i januari.
Här har vi utrymme för mycket kul! Vi har haft julfest med diverse olika teman - "Afternoon tea" där alla kom i hatt och där vi hade alla tillbehör som hör till. Ett år hade vi charterresa där det byggdes upp flygplan med skärmar och hårda stolar där det serverades "flygplansmat", och sedan landades i varmare land med därtill passande måltid.
Här är det bara fantasin som sätter gränser! Var vild och galen och skapa en julfest som ingen hade anat - eller så äter vi bara något enkelt tillsammans och är glada att ses fysiskt igen.