Avokado- och gravlaxröra

Ca 4 portioner (förrätt)


Ingredienser
150 g gravad lax
1-2 avokado
ca 10 cm gurka
1 schalottenlök

Gravlaxsås
ca 1-2 msk grov senap, typ Gravleijs
1-2 tsk dijonsenap
½-1 msk vitvinsvinäger eller ljus balsamvinäger
½-1 msk socker
matolja
dill, gärna den frysta hackade
salt och peppar


Gör så här:

  1. Blanda ihop gravlaxsåsen i en tillräckligt stor skål. Rör ihop senap, vinäger och socker – ska smaka väldigt starkt. Vispa ner olja, om möjligt strilandes. När såsen är krämigt tjock är den klar. Krydda av med salt, peppar och dill.
  2. Tärna avokado, gurka och lax. Rör ner i såsen. Finhacka löken och rör ner.
  3. Servera röran i portionsskål, eller på en bit bröd, eller i en krustad, eller i en minipajform...