”You can’t stop the beat”

Inte ens i allra mörkaste november upphör kraften och musiken i livet, tänk bara på tulpanlökarna i blomlandet! Den här årstiden har ett oförskyllt dåligt rykte, vem bestämde att temat för hösten skulle vara vemod, kyla och ensamhet?! Det är ju egentligen skönt med en period då man får ta det lite lugnt och hinna tänka igenom allt som hänt och allt trevligt man gjort och upplevt.
Var inställd på en sådan filosofisk hemmakväll när jag plötsligt fick ett meddelande om att jag fått en plats på kvällens Zumba-pass, och vem kan väl motstå det? För den som inte provat på zumba kan jag berätta att det är en dansgympa-klass i latino, calypso, salsatakt – alltså helt fel för min kropp som anpassats för värdig, stel finsk tango! Men det är kul, det är fullt fart och humöret är på topp efter en timmes dansande. Det är nämligen så att om man lyfter armarna över huvudet och sträcker på sig, då kan inte mungiporna peka nedåt! Och är man många som rör sig tillsammans blir det så mycket lättare, det är bara att haka på de andras energiflöde och snurra med, man har roligt tillsammans och peppar varandra.

Man blir faktiskt modigare och påhittigare tillsammans, för några veckor sedan hade vi en hantverkskväll på kåren och gjorde smycken. Först var vi nog alla ganska paralyserade av det jättesortiment av pärlor vi kunde välja bland; olika former, färger, material... Men så började vi prova att kombinera, hittade fina pärlor till varandra och efter många ”oh” och ”ah” och ”vilken bra idé” så hade vi alla gjort var sitt personligt halsband!

Och så är det med det mesta vi gör i kåren, det blir lyckat för att vi hjälps åt och har kul tillsammans. Det är därför vi alla är så viktiga, om var och en bidrar med den tid, kunskap, kraft och de idéer man för tillfället kan bjuda på blir helheten fyllig och stark och den samlade energin räcker till att dra med den som inte riktigt kände sig iform från början

Jag vill tacka er alla för året som gått och allt

roligt och spännande vi haft möjligheten att uppleva tillsammans på kårkvällar, finlandsresan, studiebesök mm och ser fram emot de nya äventyr som väntar under jubileumsåret 2011!

Ha en riktigt skön jul och allt gott inför det nya året!

Lev väl, Martina


PS Om ni inte känner för att åka iväg och dansa själva rekommenderar jag filmen Hairspray som kan få det att rycka i de mest förstelnade fötter och mungipor. Det är för övrigt från den dagens ”theme song” You can´t stop the beat kommer.

Martina