”...whatever you want. whatever you like...”

Det är onekligen fortfarande vinter, massor av snö och många kalla dagar återstår. Men tänk på alla vårtecken som redan dykt upp, dagarna blir längre, solen lyser allt starkare, trädens knoppar sväller och fåglarna har redan börjat slå sina drillar! Våren tillhör nog en av mina största idoler, varje år, mot alla odds, kämpar den sig fram och plötsligt är det bara Vår!


Det är ett nytt år och många har påbörjat ”ett nytt liv”, hoppas det går bra för alla er med nyårslöften ni kämpar med! Kom ihåg att samla på alla tecken på framsteg, för hur små de än är visar de att ni är på väg mot målet!
I föreningslivet börjar det nya året oftast framåt våren, för Sollentuna lottakårs del är det på kårstämman den 24 mars. Hur vill du att vår framtid ska se ut? Vilka ”nyårslöften” vill du att kåren gör? Omvärlden har förändrats väldigt mycket under SLKs livstid och vi vet fortfarande inte hur det nya svenska försvarets behov av frivilliga kommer att se ut. Samtidigt har det öppnats nya möjligheter, krisbilden ser annorlunda ut och det finns nya uppdrag att ta ställning till. Var och en av oss vet också hur våra egna möjligheter att delta och medverka på det personliga planet ser ut, förutsättningen för oss med småbarn är ofta att det ska vara nära hemmet… inte så länge, inte så ofta…
Tider av förändring innebär alltid nya möjligheter och då gäller det att hålla sig framme för att hinna bädda som man vill ligga. ”Världen styrs av dem som är där” har en känd person sagt, och det stämmer i alla sammanhang. Vill du vara med och påverka kårens utveckling – kom med i styrelsen! Har du åsikter om programmet - Berätta vilket tema som får dig att skapa tid i din kalender för att komma till kåren. Vilka kvällar passar bäst? Är det torsdagar, eller borde vi variera oss eller helt byta kväll? Säger man inte hur man vill ha det är det svårt att få som man vill!
Längtar till våren… men under tiden ska jag njuta av den vackra, vita vintern. Just nu gläds jag åt att ha upptäckt en kul tv-sport – Handboll!! Vilken action! Vilka grabbar! Och jag som dissat all sport på tv sedan Matti Nykänen flög ut ur rutan… Men, man får inte vara sämre än att man kan ändra sig.
Lova att ni hör av er om ni har några tankar kring kåren o våra aktiviteter!
Lev väl,

Martina

PS. Min theme-song denna gång… ”Jump that Rock” (Scooter/Status Quo), får mig att studsa fram över isgatorna 