Vi lär oss om digitalfoto!

Det var härligt många som kom när vi skulle lära oss mer om att fotografera! Var och varannan har ju i dag en liten (eller stor!) digitalkamera – men hur många tar sig tid att lära sig alla funktioner…?
Är det inte fantastiskt att man kan ta i stort sett hur många bilder som helst, och sedan raderar man bara de mindre lyckade. Tar man flera hundra bilder så måste ju något bli bra! Men med lite mer kunskap så blir det också lite fler lyckade bilder – vilket vi nu kan tacka Emilia Öije, frilansfotograf bland annat åt Monika H på Moderaterna, för. Hon kom till oss en höstkväll och spred lite ljus i fotograferandets ädla konst.

Det gäller att placera motivet rätt i bilden, helst använda sig av en bra ljuskälla – och då gärna naturligt dagsljus. Vi hade alltså inte lätt…inomhus…flera olika ljuskällor, varav bl a det i fotografins värld förtärande ljusrörsljuset. Men vi fick till några riktigt bra bilder!

Jag tog med mig min mamma som också ville lära sig mer om att fotografera – och hon fick nosa lite mer på lottakåren på samma gång. Nu har hon fått kontakt med lottakåren i Simrishamn!

Så gör som jag – ta med vänner, bekanta eller släktingar till träffar som kan intressera dem – så kanske vi får nya lottamedlemmar på kuppen!

Anna G


PS. Ett bra boktips för nybörjare i digitalfotografering förmedlade Emilia också; Scott Kelby, ”Boken om Digitalfotografering, band 1”, Book World förlag. Pris ca 280 kr.