Utveckling av Grupp & Ledare

I augusti åkte jag till Karlskrona för att gå UGL. En utbildning som jag hört både bra och skrämmande saker om. Att folk bröt ihop och lämnade kursen i kontrast med andra som tyckte att det var det bästa de varit med om, var det som nått mina öron. Det blev inte bättre av att min man, som gick UGL 2004, sa till mig : ”Vad du än gör så hoppa inte av.”.
Med skräckförtjusning började jag min resa i UGLs tecken. Under denna vecka på underbara Skönstavik, strax utanför Karlskrona, upplevde jag något jag aldrig upplevt förut. Att vi kursdeltagare kom varandra nära i kombination med att jag fick så mycket bra lärdom om mig själv, snarare lyfte mig än att det gjorde mig ledsen. Den metodik som används i kursen tar verkligen fram en bild av dig själv som är så nödvändig och nyttig att få ta del av för att kunna utvecklas. Teori blandat med praktik gjorde att jag fick en otroligt bra förståelse för hur jag är som människa, hur en grupp agerar och utvecklas samt vikten av ett fungerande ledarskap. Mycket reflektion och eftertanke fyllde dagarna och vi var bra trötta när dagarna var till ända. Sista kvällen besökte vi marinbasen där vi åt en middag tillsammans med andra kurser som pågått samtidigt.

Att rannsaka sig själv är jobbigt så jag kan förstå att det finns deltagare som vill hoppa av. MEN du är i en grupp och ledarna kan hantera eventuella svårigheter som dyker upp, så du är i goda händer. Tveka inte att gå denna utbildning. Den är guld värd och har betytt mycket för mig. Jag har redan haft nytta av det jag upplevt och lärt mig under denna vecka. Ett STORT tack till er som gick UGL 4-8 aug och till Irene och Håkan som höll kursen. Ni är bäst!

Eva Silfverhammar