Utflyktstips

Stockholm med omnejd har många turistfällor som Gröna Lund, Skansen, Slottet, Junibacken, Vasamuseet för att bara nämna några exempel.

Här kommer dock lite andra tips som man kan göra för varma och lata sommardagar:

Fåfängan – en härlig utkiksplats ovanför Londonviadukten vid Stadsgården där Vikinglinebåtarna avgår ifrån – man ser stora delar av Stockholms vatteninlopp. Där kan man även njuta av gott fika eller en middag om man är mer hungrig. Är öppet när flaggan är hissad.

Fjäderholmarna – första anhalten för att komma ut från storstaden till skärgården – här kan man bada, titta på teater, äta middag eller fika, titta på vackert hantverk mm. Båtar avgår en gång i halvtimmen från Slussen eller Nybrokajen.

Mariefred – Heldagsrundtur med ångbåt-ångtåg och vanligt tåg Stockholm-Mariefred-Stockholm eller omvänt. När man är i Mariefred kan man besöka Grafikens Hus eller Gripsholms slott där Statens Porträttsamling finns. Går under tisdag-söndag mellan 26 juni-12 augusti och kostar 350 kr. http://www.oslj.nu/?page_id=2018

Olika båtturer med Strömma Kanalbolaget som exempelvis Under Stockholms alla broar, Brunnsviken runt, Tusen öars kryssning. De arrangerar även turer till Sigtuna och Skokloster. Läs mer på www.stromma.se

Skärgårdsturer med Waxholmsbolaget – du kan åka på olika turer från Arholma i norra delen av skärgården till Landsort i södra delen av skärgården. Andra pärlor är bla Finnhamn, Husarö och Utö. Läs mer på www.waxholmsbolaget.se

För dig som har intresse av slott finns många slott som ”bara” är sommaröppna och exempel på sådana är Ulriksdal, Rosendal, Steninge och Rosersberg.

I Gamla stan samt på Söder arrangeras även vissa stadsvandringar med olika teman.
Det finns många vackra fina parker att besöka och bl a ute på Drottningholm med Kinapaviljongen där det varje år görs olika blomsterutställningar, Långholmen och olika delar av Djurgården som Stora Skuggan är också trevliga att se.

Stockholms kulturfestval arrangeras i år mellan 14-19 augusti och under sommaren spelar Parkteatern som är den del av Stockholms Stadsteater på olika platser runt om i stan.
www.kulturfestivalen.stockholm.se

För mer intressanta tips kan du läsa på
www.gratisistockholm.nu.