Strike!

Vi var ett glatt gäng som samlades vid Sollentuna idrottshall för att i en timme spela på de 3 inhyrda banorna. Själv kom jag med andan i halsen alldeles för sent till start men hann med att byta till de speciella skor man ska ha på sig och sedan bilda ett litet lag tillsammans med Anna Stenborg, hennes man Per och Muschi.
Det var svårt att först hitta rätt klot viktmässigt samt placera fingrar och tummen rätt men efter ett tag vässades formen fram och en och annan strike (fullpoängare när alla tio käglor ramlar ner) inträffade av Anna och Per.

När vi inledde vår andra serie var jag nöjd och nollorna började att haglade in för min del så självförtroendet fick sig en svacka – vår resulttattavla såg ut som korsstygn. Efter ett par rundor så hände dock det magiska; jag lyckades sjäv få en strike och jag trodde sen att det skulle bara bli bättre och bättre i men icke då jag vid en stöt föll/ halkade och la mig platt framlänges på banan.

Jag blev inte skadad så vi kunde fortsätta under både stort jubel åt lyckade stötar men även se klotet hamna i rännan utan resultat så frustrationen blev större men vi hade kul.

Hann inte se så mycket hur det gick för de andra två lagen men jag tror att vi alla i sällskapet som vanligt hördes ganska såväl när vi lyckades att de andra spelarna i hallen inte fick någon spelro.

Konkurrensen var stor och mystiken tätnade men i vårt lag vann Per med en poängs skillnad mot Anna och Muschi tog hem segern över mig med åtta innan våra 2,5 omgångar var klara.

Tack för en rolig och trevlig kväll som försvann alldeles för fort.

ULRIKA