Stolt!

Nyss hemkommen från tredagarskursen Grundkurs i Krisberedskapssystemet kan jag säga att vi har mycket att vara stolta över i Sollentuna! Ryktet om vår FRG och den uppbackning vi får från kommunen har spridit sig, och flera av deltagarna hade hört om oss och framhöll oss som ett gott exempel. I vissa kommuner hade FRG fått sina avtal uppsagda då kommunens ledning inte såg något värde i deras existens och/eller vägrade betala för deras fortbildning. Trist att något måste hända innan FRG uppskattas.
Så jag är mycket stolt när jag åker runt och träffar andra och kan säga att jag kommer från Sollentuna FRG och Sollentuna lottakår. Vi är bra!!!

Sen ett litet tips till andra som åker på utbildningar eller möter medlemmar från andra frivilliga försvarsorganisationer (eller andra som är potentiella lottor, till exempel på jobbet, i stallet, i andra föreningar etcetera) – logga in på svenskalottakaren.se och gå till materialförrådet längst ner på sidan. Där kan du beställa gratis rekryteringsmaterial som kan vara bra att dela ut för att förklara vad lottorna är. Vi behöver flera medlemmar!

Sonja (FRG-ledare)