Solhjulets dag

Vårt uppdrag att ställa i ordning och servera på Solhjulets dag är nu utfört.
Denna gång var evenemanget på kvällen och inomhus i en kommande föreningslokal som ska iordningställas och tur nog var det då vädergudarna inte var nådiga utomhus med regnet.
- Åh jag är kär!
- Smaka!
- Mmm!
- Prova den här!
- Nu är jag kär igen!


Så lät det när vi lottor ställde i ordning bord dignande med Sebastiens underbara goda, och väldoftande surdegsbröd,  nykärnat smör och ostar från hela landet.

Man måste prova så att man vet hur man ska presentera det man serverar. Som tur är! De små underverken som kallas Macarones fanns i fem ljuvliga smakar! Så då förstår ni att vi hade det väldigt jobbigt och svårt. Vi arbetade också hårt och effektivt precis som vi brukar.

Vår franske bagare gick runt, log och sa:
- Det här är grymt, allt finns, allt fungerar – ni tänker själv! Ni är grymma!

Tack Sebastien! Vi serverade mer än 250 ostbrickor till glada trevliga gäster. Många ställde frågor om ostar och bröd och någon passade på att be bagaren om en autograf.

En stor eloge till Solhjulet samt Flodafors- ingen nämnd ingen glömd – som möjliggör detta – där allt finns, fungerar och inget är omöjligt.

- Vet du hur många timmar jag har lagt ner för att få de här att lysa? Sagt av eletrikern som snällt skruvade ner lysrör för att vi skulle få precis rätt belysning.

- Det är så kul att komma hit, det är alltid så hög kvalité på det här eventet, menade en av baristorna.

Dagen blev lång och många fötter var trötta efter festen på hårt betonggolv. Kalaset blev ovanligt lyckat och de nio lottorna uträttade storverk.

Gunilla