Skottlandsresan

Mot Edinburgh – torsdag
I mitten av augusti arrangerades kårens jubileumsresa till Ediburgh; Skottlands huvudstad.
Jag har haft förmånen att tillsammans med Monika H, Madde och Veronica planera denna resa.

Resan varade i fyra dagar. Gruppen denna gång bestod av 13 deltagare. Vi samlades tidigt på torsdagsmorgonen på Arlanda för att ta flyget över. Själv hade jag natten innan tillbringat på Jumbojet (ja; ett vandrarhem vid Arlanda) för att hinna ut i tid; en häftig och annorlunda upplevelse. När vi hade checkat in samt passerat pass- och säkerhetskontroll påbörjades väntan på flyget och vi intog alla lite fika samt tittade på taxfreen.

Till slut var det då dags att kliva på planet och påbörja vår flygning som skulle ta ca 2,5 timmar. Efter landning och uthämtning av bagaget tog vi flygbussen in till Edinburgh. När vi klev av var det svårt att för en stund minnas vänstertrafiken men man vande sig snabbt att titta åt rätt håll även om övergångsställena inte är likadana som hemma. Alla rum var inte färdigstädade när vi skulle checka in på hotellet men vi kunde dock byta om till varmare samt regnkläder pga gråväder för att bege oss ut på stan för att inta lunch. Efter det tog vi en guidad buss för att se mer av staden. Efter bussturen skulle vi besöka slottet, som har gamla anor, samt även hinna med att uppleva en guidad tur i whiskeyns värld. Jag som aldrig provat förut fick en annorlunda upplevelse att det var så mycket att tänka och fundera på. Innan kvällen var över och dags att sova efter en lång, härlig dag med mycket upplevelser samt gående att minnas avnjöts även en middag med lite lokal anknytning.

Ulrika


Högländerna – fredag
”Order” från ovan – skriv ett par rader om fredagens utflykt i Högländerna. Enkelt! Går inte att beskriva – måste upplevas!!

Men ett litet, litet försök kommer här.

Upphämtade utanför hotellet i en liten buss och sen åker vi lite västerut innan vi svänger av norrut upp mot Sterling. Vi börjar se kullar inhöljda i dimma. Allt är grönt (och just nu väldigt fuktigt). Tips, åk inte hit utan ett bra regnställ och ett fulladdat batteri till kameran.

Efter ett par fotostopp är vi på den nordvästra sidan och ser Ben Nevis (1344 m) med toppen helt täckt av dimma. Dags att bege oss mot Loch Ness (nop vi såg inget odjur, däremot en lågflygande F17) för lunch. Vi fortsätter turen bland små byar, kullar och en underbar utsikt. Efter tolv timmar är vi tillbaka utanför hotellet, alla rätt hungriga vid det här laget. Några kanske har skrattkramp i magen för vår guide/chaufför var väldigt pratglad och vi fick även höra lite säckpipa live i bussen.

Som jag skrev innan – Högländerna måste upplevas!

Lisa


Tattoodagen – lördag
Efter en lång sovmorgon efter fredagens heldagsbusstur i Högländerna vaknade vi till sol och hade fria aktiviteter. Visste inte riktigt vad jag skulle göra men hakade på Monika och Karin för en fototur på lite andra delar av stan samt vi hann även med en marknad med diverse inköp av fina smycken och lite andra roliga saker att ta med hem. För att hinna med så mycket som möjligt innan vi skulle besöka Mary Kings Close tillsammans med de andra inhandlades till lunch en traditionsenlig trekantsmörgås i en jättegalleria med alla möjliga affärer som hade stort utbud. Höjdpunkten kom senare på kvällen, när vi efter gemensam middag, avnjöt en fantastisk tattooshow med olika inslag. Det jag kommer minnas mest är nog de cyklande holländarna som bjöd på så mycket tokigheter där bland annat en skadad cykel bars ut på bår. Självklart minns man ju även de äkta skottorna med kilt (nej, jag tittade inte under) och säckpipor och får lätt gåshud när jag tänker på när de spelar sin magiska musik samt hur de gör allting i takt och millimeterprecison för sina rörelser. Kvällen avslutades med ett pampigt fyrverkeri innan det var dags att i mörkret återvända hem till hotellet och packa ner det sista samt sova några timmar innan hemfärden tidig söndag morgon.

Ulrika