Rikslottachefens besök på kåren

Den 27 maj fick kåren besök av en person vi alla läst och hört mycket om, men som få av oss har träffat förut. Rikslottachefen Annette Rihagen klev in i en lokal som sjöd av verksamhet.
I Sikte nr 2/2010 hade precis kommit ur tryckpressarna och vi vek, häftade och kuverterade för fullt. Humöret och pratsamheten är ju som alltid på topp när vi tänker på allt vi hunnit med sen förra numret, och gemenskapen känns större än någonsin när vi pratar om saker vi gjort och ska göra tillsammans!

Rikslottachefen är minsann inte en dam som är rädd för att få trycksvärta på fingrarna så hon hjälpte till med arbetet och snart var vi klara och kunde slå oss ner och prata, fråga och fundera om lottaverksamhet igår, idag och imorgon.

Jag är jätteglad att vi kunde ha den här kvällen på kåren, inte bara för att det är kul med fint besök utan för att det är viktigt att även på kårnivå få direktkontakt med riksnivån ibland. När vi kämpar på med våra lokala frågor och egna aktiviteter är det ofta svårt att se helheten och förstå hur man agerar och planerar på ett mer övergripande plan. Men det är viktigt för SLK att vi alla känner oss delaktiga, det är en grundsten för engagemang, och därför är det så viktigt att varje kår i­bland får den här personliga tiden och verkligen få dryfta alla våra tankar och idéer. Vi tackar Anette för besöket och för att hon ville dela med sig av sina tankar om lottornas betydelse och framtid!