Pretty girls...

...come from the ugliest places... Sjunger Matt Hires i låten ”Restless Heart”, en sång som snurrat på oavbrutet i mina öron hela sommaren. Den har en galopperande melodi som sätter fart på både löparfötter och paddelarmar, och även på tankarna... När man glider runt med kajaken i en av världens vackraste platser är det lätt att börja fundera över vad hans tes om skönhet innebär för oss skärgårdsflickor, man inser ju liksom varför man aldrig blev fotomodell...
Jag tror naturligtvis inte att generna muteras beroende på omgivningen så att personer som föds och växer upp på fula platser skulle bli vare sig vackrare eller driftigare än andra. Men jag tror vi har en drivkraft att försöka göra saker bättre, när det är fult och trist omkring oss försöker vi göra det bästa vi kan genom att plantera blommor, pynta med vackra föremål eller åtminstone piffa till oss själva för att för att få det att kännas roligare och trevligare.

Jag tror det är något många av oss lottor känner igen, driften att ta itu med saker, rycka in där det behövs med kraft i arm och mod i barm. Men sen när allt väl kommit på fötter igen och funkar någotsånär... då är det inte lika motiverande längre... Då är det lätt att bli rastlös, i väntan på nästa kris.

Det är som att det finns en drivkraft inom oss som kräver ett visst motstånd att kämpa mot och som får oss att söka nya utmaningar i arbetet, föreningslivet eller idrotten. När man klarat av ett mål vill man klara av nästa. Och är man ärlig och öppen med det, ser till att avsluta det man åtagit sig innan man ger sig iväg är det bara bra, det är det som driver utvecklingen av oss själva och samhället framåt. Låt rastlöshet vara en positiv drivkraft som ger dig möjligheten att möta nya människor, se nya platser och lära dig nya saker.

Utmaningarna finns här omkring dig: utbilda dig i krishantering så du kan ställa upp när dina kära och andra medmänniskor behöver dig, eller unna dig ett nytt uppdrag i kåren och stöd samhället genom att garantera att kåren finns kvar som en viktig resurs när det krisar till sig. Det behövs nya pigga krafter till styrelsen och det ger många roliga, spännande och rejäla utmaningar att växa med, så våga visa ditt intresse, säg vad du vill göra så skall du se att möjligheterna öppnar sig!

”Det är mycket nu” som Försvarsmakten säger i sin nya reklam, men du kan göra skillnad utan att dra iväg utomlands. När du redan har mycket i ditt eget liv kan du göra skillnad här hemmavid, dina insatser behövs här också. För det har varit vårt varumärke, allt sedan Lotta Svärds dagar, att vi lottor kan hantera alla möjliga knepiga situationer för vi är beredda på att det mesta kan hända.

Lev väl, Martina