Nya på kurs

61714604-2Eg8Cpng

I våras, 16-17 april, anordnade kåren åter en medlemsutbildning för nya medlemmar - Lottakårens uppdrag.


Under två dagar fick 14 nya lottor eller lottavänner prova och höra om allt möjligt - från FRG och kommunal beredskap, prova marschera, om militära försvaret och utbildningsvägar för militärt avtal, om svensk säkerhetspolitik, om lottornas historia och Svenska lottakårens organisation, om en lottakårs verksamhet och liv, gå en tipsrunda, höra om totalförsvaret och utbildningsvägar till civila uppdrag i det, och de fick sjunga Lottasången och några andra för ändamålet motiverande visor. Vi som höll olika pass var Cecilia Agri, Sonja Sun Johnsen, Helen Westman och Ingrid George.
Dessutom gästades vi under kursen av kompaniledningen för Arlandakompaniet som värvade intresserade till uppdrag hos dem, sex brandmän från Brandkåren Attunda samt säkerhetschef Richard Buske från Sollentuna kommun.

Båda dagarna inleddes med frukost, det fanns hela tiden kaffe/te/jos och frukt, det serverades nybakt fikabröd och inte minst fantastiska flerrätters luncher – Monika och Karin i köket är halva upplevelsen av kursen!

Deltagarna fick fylla i en kursutvärdering – de var jättenöjda!                    

Ingrid