Lyxfällan

När jag läste i I Sikte att kåren skulle ha en kväll i Lyxfällans tecken, tänkte jag först: Nog för att vi har en bra och öppen stämning på kåren, men att lämna ut sin ekonomi, där går väl ändå gränsen!!! Men jag kunde inte hålla mig därifrån, var ändå nyfiken på hur detta skulle sluta.
Vi hade en mycket trevlig kväll som Anna Grönvall och Sonja Johnsen hade ordnat. Alla fick var sin elegant pärm med många förslag och idéer. Vi tog upp olika frågor, diskuterade vad vi hade gjort för åtgärder och hur det har påverkat vår ekonomi. Det mesta visste vi kanske redan men ibland kan en påminnelse behövas.

Det här är några av de saker vi diskuterade, vad kostar fast telefoni? Är det något man behöver i dag? De flesta har ju mobil och ringer mest från den. Ett annat förslag var att man kan byta ut sina vanliga glödlampor mot lågenergilampor. Att köpa lamporna är en rätt hög kostnad i sig, men elräkningen sänks med många hundralappar på ett år. För att få en snabb och enkel överblick på sin ekonomi kan man gå in på www.smartbudget.se – där får man råd helt gratis. Även på konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns det bra länkar tll olika hemsidor där man kan få hjälp med att jämföra olika priser för varor och tjänster man behöver i sin vardag.

Tack för en trevlig och givande kväll!

Anki Bäckgren