Lyckad skyttekväll!

En skön sensommarkväll i början av september var vi tio deltagare från kåren som provade på pistolskytte under god ledning av Stockholmspolisens Skytteförening på deras utomhusbana i Grimsta, Vällingby.
Vi fick mycket bra instruktion och utbildning av skytteföreningens utbildningsansvarige som assisterades av två medhjälpare för att leda skjutningen. Tack vara det gick det lätt och smidigt och vi hann skjuta hela tio serier om fem skott innan mörkret försvårade för oss att se korn och sikte tillräckligt bra. Allt var väl förberett för oss och vi hade god service, behövde inte ens göra vapenvård på dessa välskötta finkalibriga pistoler som vi fick låna.

Under kvällen hördes många nöjda kommentarer från deltagare som lyckats bra med sin träffbild och kände att det gick bättre och bättre för varje skjutserie. Flera var intresserade av att få prova pistolskytte igen, så kanske vi ska försöka ordna det igen nu till våren.

Vi fick även information om, och var välkomna att delta i, skytteföreningens avgiftsbelagda kurser som sträcker sig över ett antal helger under hösten.

Vi avslutade som sig bör en sådan här härlig kväll med medhavd picknick och trevlig samvaro. Tack alla ni som var med och gjorde kvällen så lyckad!

Ewa Wasshem