Le Tänk

Tänk vad man ändå kan påverka! Med ett leende, en varm kommentar eller bara en vänlig blick kan du förändra din dag. Låter det dumt? Fånigt? Eller är det inte så svårt kanske?
Visst, det kanske går när man är lugn och glad, tänker du – men vaknar man själv på dåligt humör, stressar genom dagen grinig och gnällig, och bara väntar på att den ska ta slut – då är det ju inte så enkelt… Eller?

Vad är det du behöver, just den där jobbiga, stressiga dagen då allt går fel? Möta folk som fräser, stressar och gnäller? Få skäll av chefen, eller gnäll från medarbetarna eller barnen?

Nä, allt känns ju faktiskt bättre om de runt omkring dig är lugna, glada och kanske till och med kommer med en snäll kommentar och hjälper dig, istället för att ilsket fräsa åt dig när du råkar välta ut kaffet på skrivbordet.

Men tänkt då om du skulle kunna mota stressen och gnället inom dig lite… och pressa fram i alla fall ett litet leende… Kanske ta ett steg bakåt och inte låta stressad när sonen ber om hjälp med läxan, när den tredje personen i rad kommer och frågar samma sak på jobbet eller när någon råkar knuffa dig i kön i mataffären.

Om du ser någon med en snygg klänning – säg det! Även om du aldrig sett människan förut! En liten komplimang kan göra någons dag till den bästa på länge!

Om du kämpar dig till det där leendet eller goa kommentaren, fastän du egentligen vill strypa alla i din omgivning – så får du kanske ett leende tillbaka, och då blir det mycket lättare att få fram nästa leende. Är du väl igång så blir det en positiv spiral – och så är du kanske på riktigt bra humör när dagen är slut 

Ha nu en riktigt bra dag!

Anna Grönvall

”Smile, it is the key that fits the lock of everybody’s heart”
(Leendet är nyckeln som passar låset till allas hjärtan)

Anthony J. D’Angel