Krisveckan

69898314-AQtGcjpg

I år hade vi i Sverige den första krisberedskapsveckan någonsin, på anmodan av Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap. Sollentuna kommun var förstås mycket aktiv inför denna och vår Frivilliga resursgrupp, FRG, likaså, och Sollentuna utmärkte sig i planeringsarbetet hela vintern.


När det så var dags, vecka 19 den 8-14 maj, pågick massor med aktiviteter i Sollentuna, något varje dag! Det var en riskbusstur i kommunen, öppen för allmänheten, för att lära om risker i vårt närområde, det var flera kurser för medborgarna på temat att klara sig själv, det var en kampanjdag utanför Sollentuna centrum - bland mycket annat. På den senare var flera lottor med och spred info till förbipasserande. Brandkåren visade hur man räddade liv med HLR och hjärtstartare, och den som ville fick själv prova på både HLR på docka och släcka eld med brandsläckare.

Vi lottor ordnade en kurs i När Det Oväntade Händer på Försvargården på torsdagskvällen. Vår fina säkerhetschef Richard Buske och biträdande säkerhetschef Niclas Fagerström var med och kursen hade lockat många som bodde i vår kommun med omnejd. Nu är det 20 till som är ambassadörer för hur man klarar sig om det sker en Samhällskris.

/Ingrid