Korttillverkning

Torsdagen den 15 mars var jag på Lottakväll, det skulle bli korttillverkning.
Så fort man kom innanför dörren så är det som om man hör hemma där. Skratten och värmen riktigt omfamnar en när man kommer in.
Vi började med soppa och fika som vi brukar, det är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med nya ansikten. Skratten ekade i lokalen, alla pratade med alla, man känner sig välkommen direkt.

När vi skulle börja så fick vi först välja vilket ”paket” vi ville ha ,sedan berättade Linda Ernberg om två olika kortmodeller vi skulle göra, hon förklarade vilka verktyg som behövs och hur de används.

Sedan började vi och hon gick igenom steg för steg hur man klipper och viker, viktigt att vara väldigt noggrann med måtten.

Nu kommer det roliga att dekorera. Det fanns massor att välja på och vi lånade friskt från varandra för att få till det perfekta kortet.

Om jag säger att stämningen var hög såsom ljudvolymen så kanske ni anar hur det var, vi hördes säkert ner till vägen.

Det var enorm koncentration och hejdlöst fnittrande vi pysselbordet, Linda och Petra Thysk är änglar som tålmodigt förklarar om och om igen hur man ska göra, vilka enkla knep man kan använda och det funkar, alla åstadkommer vackra kort som vi skulle kunna ge bort.

Tjejerna hade förberett med massor av olika dekorationer som vi kunde använda och även köpa med oss, de var oförskämt billiga man skämdes nästan när man betalade det man skulle ta med.

Kvällen blev som ni förstår mycket lyckade, vi gick alla hem med ett leende på läpparna och glädjebrus i öronen.

Ett enormt stort tack till Linda och Petra för en oförglömlig kväll.

Jo jag har ju kvar instruktionerna så det blir fler kort, ingen går säker.

Från en fånigt leende Kirsten