Knopar, ost och meme

Gladhelgens andra dag började med en workshop i knutar och knopar. Monika visade oss skillnaden på råbandsknop och kärringknut, fast det var inte lika lätt när vi själv fick ut var sitt snöre och skulle prova själv. Men mycket skratt blev det trots allt.
Nästa pass inleddes med att vi delade med oss av lifehacks och andra små tips om  hur vardagslivet kan göras lättare, t.ex. att använd pannlampa för att ha händerna fria när man letar genom ett skåp eller förråd. Därefter bar det ut till grillplatsen och med hjälp av en chipspåse, ett 9V batteri, svinto, tamponger och ost, skulle det göras upp eld. Nu gav batteriet upp på vägen, men det är fullt möjligt att tända ett vaxljus lagad av ostvax och hushållspapper, med gnistrorna från ett 9V batteri som hålls mot svinto. Med ljuset kan man skapa en brasa av torra, brännbara vardagssaker som chips och tamponger, och är det svårt att få elden att få fäste, kan matolja användas som tändvätska. Hela workshoppen gick ut på att använda saker man har hemma, på nya sätt.

Från praktiska överlevnadtips flyttade vi sen fokus till den digitala världen. Vi fick en inblick i sociala medier, och vanliga (och ovanliga) begrepp förklarades. Vi fick lära oss att gilla och följa, och vem vet, kanske ljus av ostvax och hushållspapper blir en ny meme?

Efter en mycket trevlig och innehållsrik helg var det efter lite lunch dags för Madde att ro tillbaka oss till fastlandet, mätta i kropp och själ. Hejdå Klockis för denna gång, förhoppningsvis ses vi igen!

Sonja