Kampanj på Lottans dag

64897436-UYtqxjpg
Årets andra större kampanj körde vi på Lottans dag, den 10 september, i Sollentuna centrum. Vi hade denna gång ett stort fikabord där vi serverade kaffe ut en militär kantin. Vid bordet fanns också en torgmötesanläggning och regelbundet under dagen intervjuades Eva Mogén, och vid ett tillfälle också Maria Avellan, om sina skäl för att vara lotta och vad man hunnit vara med om. Våra fina krigsslut-affischer runt fikabordet väckte stort intresse, en man bad att få "en svensk tiger".

64897458-kQkoljpg

Karin höll ordning på vårt lottabord och såg till att intresserade fick lite extra info samt skrev upp dem som ville vara med i vår tävling om en kokbok. Intill Karin stod Hemvärnets Arlandakompani och rekryterade för fullt. Nils och Henrik visade hjärt-lung-räddning och defibrillator för alla som ville se, och Henrik fångade många nyfikna barn. Runt i kring rörde sig den alltid lika duktiga värvaren Anna som lockade flera att anmäla intresse för att bli medlem. Aktiva flygbladsutdelare var också Ida, Maria och Ulrika.

Kåren bjöd på Balders-lunch till alla aktiva och vi hade gott stöd av lottamannen Lars Avellan som körde oss och alla grejer fram och tillbaka till Försvarsgården. Jag och Ulrika blev klara sist på Försvarsgården med att få alla prylar, foldrar, fanor, skärmar, möbler med mera på plats igen.

Och efter denna dag har vi fått flera nya medlemmar - det är SÅ värt att stå så här och synas. Och roligt!

/Ingrid