”Just i dag är jag stark...

…jag har tron på mig själv på min sida”. Ibland känns det verkligen som att man skulle kunna klara av och hinna med vad som helst, och just då stämmer det nog också. För man är inne i ett flyt och är positiv och stark och tror på sig själv. Känner ofta så när jag sitter och spånar idéer och planerar saker med både lottavänner och andra. Ingen utmaning är för svår, inga ansträngningar särskilt stora.
Sen kommer man hem. Skall genomföra det där man lovat. Orden vill inte infinna sig och texten omöjlig att få fram. Jag hittar en miljon anledningar till att inte ringa och fixa något just då. Det är massor av saker att göra, det känns omöjligt att hinna så jag vill bara gå och sova istället.

Men jag har fått ett jättebra tips om hur man kan göra för att hitta tillbaka till den där känslan av att allt är möjligt och att det är kul att göra alla de där sakerna. Hemligheten ligger i att liksom konservera lite av den där positiva stämningen just när man är i farten med att planera. Stanna upp en stund, med alla sinnen fånga upp stämningen: de glada rösterna, energin i rummet, glädjen i att vara med där det händer. För att förstärka kan man göra en liten rörelse, till exempel massera sig lite ”vid tredje ögat” där i pannan, mellan ögonbrynen liksom. Och sen när man sitter ensam och inte vet vad man skall ta sig till stillar man sig en stund, låter minnet strömma fram och masserar punkten tills man hittat sitt flyt igen. Jag har testat och det funkar! Det är inte alltid så lätt, jag tror det är något man blir bättre på efterhand. Så nästa gång ni ser mig blunda och massera pannan så vet ni att nu trivs Martina och vill bunkra upp lite av den goda känslan 

Som vanligt blir det många tillfällen i kåren under våren att ladda upp med energi, kursen Lottornas Uppdrag i mars är en sån helg. För alla nya lottor som vill lära sig vad Svenska lottakåren är i dag, men det är också ett jättebra tillfälle för alla som varit med ett tag och vill ha en omstart, få nya idéer och energi, trevligt umgänge och bli bortskämd med massor av god mat. Vet ni, jag behövde bara tänka på Monikas och Karins mat och fika på kurserna så började magen kurra direkt… allra, allra bäst funkar nog mag-minnet!

Och så skall vi ju ut och resa igen! Ända upp till Kiruna bär det iväg denna gång, vi vill åka redan i år för att hinna se staden innan de flyttar den till andra sidan berget. Det innebär många roliga planeringsmöten där energinivån är högre än på Forsmark och flera intressanta kårkvällar med Kiruna-tema. Så boka in resan och förbered dig på att fira nationaldagen i den ”fjällhöga nord” på riktigt, det bästa man kan samla på är goda minnen och sådana kommer det att bli rikligt av under resans lopp alltfrån planering till återträffen efter resan.

Lev väl, Martina