Julmarknad

Som vanligt de senaste åren arrangerades årets Julmarknad andra lördagen i advent  med många besökare som hade olika köpbehov.

Långt innan vi öppnade var parkeringen full och kön lång, nästan ända ner till Norrviksleden. Med köpsugna som troget fick vänta men ändå njuta av en kall men vacker vintermorgon.

Försvarsgården hade många säljande julmarknadslottor (ja; inte själva personerna förstås)  på plats och lokalen var utsmyckad med julpynt, välfyllda bok- och loppisbord, blomster- och julklappslotteri samt inte att förglömma alla godisar, bakverk av olika slag samt senap.

I köket tillagades våfflor, smörgåsar, kaffet kokades på löpande band av duktiga kockar och personalen i caféet hade fullt upp att hålla isär alla beställningar.

Nytt för i år var att vi samlades redan under torsdag kväll för att tillsammans hinna med att  röja undan i lokalen med att tömma ut stolar och att ställa i ordning borden så att det gick lättare  att plocka upp de saker som hade hämtas från förrådet i Edsberg. Detta är nu tömt till containern  som står bakom på gårdens tomt.

Fredagen ägnades åt prismärkning, mer upplock samt tillfälle till att njuta hemmagjord julgröt, skink- och köttbullssmörgås, clementiner, julmust och lite glögg. En del ägnade sig även åt att dekorera pepparkakshusen vilka man också kunde vinna.

När julmarknaden nu har summerats konstateras det att vi går med vinst även i år. En liten arbetsgrupp har även startat med funderingar på vad vi ska ha för upplägg i framtiden.

Ett varmt tack till er alla som på något sätt själva med ert glada och positiva sätt/humör  eller med någon närstående familjemedlem ställde upp med olika insatser under denna viktiga inkomstbringande helg för Kåren!

Gunilla Beijer & Ulrika Hjelmsell