Julfest – en tradition

Efter en helg med mycket roligt arbete med julmarknaden gick årets julfest av stapeln på Lillstugan. Det lilla huset var tingat men trots idoga försök från personalen fick man inte upp temperaturen i huset,det blev bara sex grader varmt. Även om vi själva bruka kunna hålla ångan uppe skulle det nog ändå bli lite väl kallt. Vi fick istället ett bord i Storstugan, längst in i huset och det kändes nästan som vi hade en egen ”kuppe” i alla fall.
I väntan på att alla skulle komma serverades glögg och pepparkakor. Madde hade, innan hon for till det stora landet i väster, beställt både bord och ordnat med mat. När alla kommit serverades vi en trerätters middag, fisk eller kött. Till kaffet, som serverades ur små kopparkaffepannor, fick vi smaka på Ewa W:s chokladgodisar, som bara smalt i munnen och som man bara ville ha flera av.

Ulrika hade ordnat en tipsomgång, där vi alla fick bry våra hjärnor. En del frågor var lätta, i en del fick man använda alla hjärnceller, men svarade ändå fel. När Ulrika läste upp svaren, hördes ”visst ja, det där kunde jag ju!”. Årets vinnare blev Ingrid George som fick en amaryllis att glädjas åt under julhelgen.

Vi hade också äran av att få vara med när Årets lotta korades. I år fick Gunilla Beijer detta fina pris, hon togs ”på sängen” men blev så klart jätteglad åt att vara den som alla röstat på.

Avgående Årets lotta Ewa Wasshem delade ut julklappar. Hon hade kikare, dataväska, pengafordral mm sin stora julklappsäck. Stort tack från oss alla !

Eftersom jag helt saknar sångröst njöt jag i fulla drag av de julsånger som mina kamrater sjöng. Olle hade med sig julsånger skrivna på ”transpiranto”, ett språk som kommer från Grönköpings Veckoblad. Svåra att uttala men vi lyckade även sjunga utan att vricka tungen allt för mycket.

När all mat var uppäten, vi hade sjungit oss igenom sånghäftet och personalen ville gå hem, bröt vi upp från en lika trevlig kväll som vanligt när vi träffas. Alla ”portionerades” ut i befintliga bilar och åkte hem till fortsatta julförberedelser.