Jul i backspegeln

Se så fina de är mina loppisfynd! En spegel, en kanna och två fiskar. Troligen är det två små askkoppar jag fyndat!
Förnya ditt hem på lottornas julmarknad! Det kanske blir julmarknadens slogan 2012?

Loppmarknaden tar stor plats på vår julmarknad men den ger också klirr i kassan. Det är inte helt lättförtjänta pengar, – uppackning – sortering och nedpackning tar sin tid och kräver sitt av både tålamod och armkraft. Vi lyckades få en bra loppis med både värdefulla och lättsålda fynd i år.

Det är tur att några av oss brinner för loppisen och några för kaféet. I år var det lussekatterna som dominerade på bullfronten, det fanns hur mycket som helst och vi var nog flera som tänkte att det skulle bli svårt att sälja allt. Inte då, de gick som smör i solsken.

Precis som våra delikata våfflor. Det är precis rätt man som håller i slevar och vispar i köket. Tack kocken! Godisbordet var förra årets nyhet, då sålde vi bra med kolor och knäck, i år gick det lite trögare. Det kan ha berott på att vår knäck såg ska vi säga tillplattad och lite nedsutten ut? Den packades några veckor före marknaden och nu vet vi att den mår bäst av att förvaras – svalt och ståendes plant! Men smaken var det verkligen inget fel på!

Vi hade lotterier också. Det populära pepparkakslotteriet med lottornas hemgjorda hus som första vinst och nytt för i år, ett blomsterlotteri. Två vackra amaryllisar lockade lottköpare, sista vinsten kunde vi lämna ut i allra sista minuten innan marknaden stängdes.

Kirsten, alltid lika kreativ och påhittig, hade gjort hemlagad senap som hon smaksatt och förpackat i trevliga burkar. De sålde bra och vi hoppas få se dem fler gånger!

Vi hade en jämn ström belåtna besökare på vår marknad, stundtals var det till och med trångt både på parkering och runt loppisborden. Köket klarade av att ta hand om alla gäster, det fanns bullar och kaffe samt sittplatser till alla, inga längre väntetider på smörgåsar och våfflor. Proffsigt skött! Tack alla ni som gjorde detta möjligt. Tack alla ni som tar egna initiativ som ständigt förnyar och förbättrar vår marknad. Jag hoppas och ber ödmjukt att vi ses igen i julmarknadstider och kan rapportera att Madde redan köpt in ett antal pepparkakshus-satser till årets marknad PÅ REA! Det gillar vi.

Allas er marknadslotta Gunilla B