”I’m on my way...

...new friends and new places to see…” Nu går vi in i en ny säsong och ett digert kårprogram ligger upplagt framför mig! Spännande aktiviteter som kommer att bjuda på nya upplevelser, möten med både gamla vänner och nya bekantskaper vilket kommer att sätta piff på höstkvällarna.
Höstens stora grej är förstås vår MOD-helg på Älvkarleö, där vi arbetar med Mångfald och Dialog men också får tid att umgås och prata mer än under vanliga kårkvällar. Jag är ruskigt nyfiken på programmet som arbetsgruppen totat ihop, men jag vill inte snoka för mycket för det är ju så kul med överraskningar också…

FRG-kursen går under hösten och den ser jag fram emot att delta i, att få lära mig en massa som är bra att kunna i såväl kriser som vardagslivet och lära känna nya människor, det blir ju alltid en speciell sorts gemenskap mellan kurskamrater.

Inledningsvis drar vi igång med höstens rekryteringsaktiviteter, har du vänner eller kollegor som är det minsta nyfikna på vad du gör så bjud med dem så de får se och höra! I ett nätverk som ju lottorna är kan man aldrig bli för många, det finns plats för alla, även för den som bara har pyttelite tid att spendera.

Torsdagskvällarna kommer att bjuda på en massa annat också; spioner, lokalhistoria, pyssel, julmarknad och som final julmiddagen där årets lotta koras. Ni kommer väl ihåg att föreslå lämpliga kandidater, mer info finns här i I Sikte.

Under sommaren har jag varit på en kurs i totalförsvarsinformation hos Försvarsutbildarna, för mig som är en civil lotta var det väldigt intressant att höra om dagens försvar, internationella trender och samarbeten och hur hotbilden ser ut idag – för det är inte så att freden är ohotad, tyvärr.

Kursen gick i Tylösand och där har jag aldrig varit förut, körde ner med hojen och såg många fina orter och landskap i Sverige jag aldrig sett förut. Det finns så mycket att se, lära och uppleva om man tar för sig av de möjligheter som finns, och om du har svårt att få span på de där möjligheterna så hör bara av dig! Vi är många som kan hjälpa dig leta och finna!

“Tell everybody I’m on my way and I’m loving every step I take….”

Lev väl,

Martina


PS. Ja, visst är det Phil Collins låt On my way från filmen Björnbröder jag går o nynnar på!