I can’t tell...

... where the journey will end, but I know where it starts… Väldigt många ”resor” startar under hösten, i soffan, när vi gått ner i varv efter sommarens högintensiva dagar. Det ser ut som om vi inte gör någonting i höstrusket, men det är då, när vi äntligen lugnar ner oss som vi hinner tänka över vad vi vill ha ut av livet. Vi drömmer, vi tänker, vi planerar samtidigt som vi vilar upp oss och samlar kraft. Och när ljuset återvänder och dagarna blir längre – då är vi redo, vi påbörjar vår resa mot vårt nya mål oavsett om det är en ny hobby, en ny karriär, ett aktivt engagemang för något som berör oss…
För att undvika att mot ålderns höst sitta och vara bitter och besviken över att livet blev som det blev är det nödvändigt med små delbokslut i våra liv, för allt omkring oss förändras hela tiden och därmed också våra möjligheter, behov och drömmar.

Det gäller inte bara oss som personer, det är i högsta grad aktuellt för kåren också. För när medlemmarnas liv förändras så påverkas också förväntningarna och kraven på vad en förening ska erbjuda. Precis som du och jag ser över våra liv och om vi verkligen håller på med det vi borde göra, så måste föreningar se över sin verksamhet och sina målsättningar. Men kåren, det är ju du och jag och alla andra medlemmar tillsammans! I Sollentuna blir vi mer och mer inriktade på civil beredskap och att kunna stötta kommunen och dess invånare i händelse av kris. Livet är lokalt, vi vill vara engagerade och göra bra saker där vi bor för det gynnar vår familj, våra vänner, våra grannar… Och jag tror vi är på rätt väg, när man ser vilket stort intresse för FRG det finns bland oss alla och att vi också den vägen  lockar många nya medlemmar.

Men vad skall vi göra mer? Ska vi pyssla? Ska vi prata och fika? Gå på studiebesök? Sköta om föreningens  hus tillsammans eller vad vill just du att vi gör?? Jag vill att du också tänker till om hur kåren kan hjälpa dig på din resa mot dina mål i livet och sen kommer med, och gör din stämma hörd  på kåraftnar, möten, stämman eller värdegrundsträffar. Styrelsen har nu haft några värdegrundsträffar med Elisabeth Kamel och vi tycker det har gett oss så otroligt mycket; som kårmedlemmar, som ledamöter och rent privat; så vi vill gå vidare och ge fler möjligheten att vara med och utveckla kåren och samtidigt sig själv. Mer info kommer, men till dess, ge dig tid att drömma och planera så du vet hur du ska lägga upp din vägkarta mot nästa mål i livet.

…all this time I was finding myself, and I didn´t know that I was lost…

Lev väl, Martina