Gladhelg dag 1

59954082-MGVfBjpg

Med strålande väder äntrade vi bussen vid Slussen mot Djurbrons fäste. Morgondimman låg trolskt över Stockholms inlopp men övergick snabbt till solsken. Framme blev det en liten promenad ner till stranden med lite stopp för blåbärsmumsning! Väldigt fin blåbärs säsong denna sommar!


Massor av bilder från gladhelgen hittar du på en separat fotosida.


Kårchefen Madde Hult rodde oss över till Klockaruddsholmen som ägs av Sjövärnet och där på bryggan väntade den andre kårchefen Monika Hallstensson och Ulrika Hjelmsell. Vi fick en stärk ande god lunch innan det var dags för genomgång av karta och kompass av Eva Holmquist. Det var mycket bra att få en repetition för de av oss som inte orienterat sedan skoltid! Eva gjorde det på ett mycket pedagogiskt och lättsamt sätt. Själv har hon varit engagerad i många orienteringar och fjällvandringar. Man blev riktigt inspirerad av att ge sig ut med en orienteringskarta och kompass. Betydligt roligare än att köra med GPS och säkert mer tillförlitligt också!

Ulrika Hjelmsell gick igenom nautiska begrepp och vi fick göra en test på viktiga begrepp som tillhör sjölivet. T.ex. SOS är förkortning på Save Our Lives. Farledens riktning i Stockholms skärgård är in mot stan och efter den principen ser man när babord är babord och styrbord är styrbord.

Ingrid George gav oss en matnyttig lektion i den psykologiska krisens 4 skeenden och skillnaden på olika sorters kriser och chocker. Vi var då nere på bryggan i solen, denna sol som lyst oavbrutet under augusti men som många missade under semester perioden tyvärr.

Kvällen närmade sig och några valde att ta en bastu med sjödopp medan andra valde att njuta av solen en stund och lite social samvaro.

Grillen skulle tändas och det var inte det lättaste! Sonja fick ingripa med alla sina kunskaper av att göra upp eld på andra sätt än de vanliga med tändstickor! Middag förstås nere på bryggan. Färska kräftor som förrätt!!! Grillade kycklingklubbor och massa goda tillbehör. Vi njöt av sällskapet, maten och den underbra solnedgången över vattnet! Lite kallt blev det så efterrätten fick vi inta på Mässen, en god smulpaj. Kvällen var ung och vi lekte norsk karaoke! Denna lek går ut på att vara två lag och kunna gissa till vilka låtar motståndaren nynnar till! Med hörlurar nynnar man, alltså inte tralla vilket skulle vara lättare. Inte helt enkelt att gissa även om låtarna var väl valda och kända av alla. Det blev många skratt och mer eller mindre bra gissningar!

Dagen var inte slut med detta! Nu ut i skogen på reflex-tips-runda! Med hjälp av ficklampa ringlade vi runt i banan och svarade på mer eller mindre svåra frågor! En rolig och lite annorlunda tipspromenad! Ovanför oss hade vi en magiskt vacker svart augustistjärnhimmel! Sällan man ser det som Stockholmsbo eftersom det för det mesta är störande ljus omkring storstaden.

Sängdags först efter 02.00, men en väldigt välplanerad och välorganiserad lotta dag med många skratt och goda lärdomar!

Maria A