GILLA!

Jag har på gamla dar hittat in på Facebook. Mycket kan sägas, och sägs också, om denna sociala företeelse men en funktion som jag fattat tycke för är ”gilla-knappen”. Man kan gilla innehållet i det någon säger, man kan gilla att det sägs, man kan känna igen sig, man kan tycka det är kul osv och det är så himla lätt att visa att man sett och uppmärksammat bara genom att trycka på gilla-knappen. Tänk om vi alla kunde börja göra det lite mer i sinnevärlden också! Det är så många bland oss som inte känner sig sedda, många som är oroliga för om det de sa eller gjorde verkligen var bra eller som bara vill bli uppmuntrade för att orka le resten av dagen också. Så jag utmanar er alla – fler tummar upp! Visa uppskattning när någon gjort något bra, skratta med i trevliga skämt, ge komplimanger för det vackra och glöm för all del inte att berömma dig själv också, för vi gör alla en massa bra saker hela dagarna.
Jag gillar skarpt att våren är äntligen här efter en vinter som kändes oändligt lång. Men tänk så många roliga och trevliga kårkvällar vi hunnit med! Vi har lärt oss nya saker om världen och människor omkring oss, vi har pysslat, ätit gott, fattat kloka beslut, värvat nya medlemmar, utbildat oss för att kunna vara till ännu större hjälp om det blir en kris i samhället och framförallt har vi umgåtts och haft väldigt trevligt.

Nu kan vi se fram emot finalen på säsongens aktiviteter, för kan man tänka sig ett mer färgsprakande fyrverkeri av händelser än Ulrikas årliga utflykt?

Och när augusti månad är här med sina mörka, moget doftande kvällar är det äntligen dags för kårens jubileumsfest. Bättre start kan ett verksamhetsår inte få än en fest som både minner oss om allt det fina som gjorts under årens lopp och ger kraft och gott humör inför alla nya utmaningar som möter oss.

Men till dess; oavsett var du är och vad du gör – njut av sommaren, för det är du värd!

Lev väl, Martina