Friskvårdskväll

Ett gäng på sju lottor och undertecknad samlades förväntansfulla på gården en torsdagskväll i februari för att träffa sjukgymnasten Eva Gustafsson och få råd och tips om hur vi skulle sköta om våra kroppar på ett bättre sätt.
Efter en inledande handmassage övergick vi till olika andningsövningar sittande på filtar på golvet. Eva demonstrerade andningstekniker och vi fick parvis pröva att känna på varandras förmågor att andas in och andas ut, ett klassiskt inslag i yoga.
Avslappningsövningar liggande på våra filtar följde med sträckningar av armar och ben liksom gäspningsträning, bl a nyttig för syresättningen av lungorna. Gäspningar är därför definitivt inget man man ska förtränga enligt Eva!

Massage av axlar och nackar demonstrerades först av Eva på Martina och sedan fick vi parvis pröva på denna sköna och avkopplande form av kroppsbehandling. Min massös Britta var verkligen skicklig på detta moment!

Därefter var det dags testa ett antal redskap som Eva haft med sig och dukat upp på filtarna. Vi vandrade runt på de olika stationerna och provade på hur de olika redskapen fungerade och kändes. Där fanns mjukare och hårdare ”gummiband” för axlar och skuldror, en större rulle för rygg och skuldror, små rullar för svankar, bättre sittställning och hållning, specialsängkudde, balansplatta med två olika sorters piggar för balansträning och stimulation av fötter och kropp m m.

En spännande rundvandring och avprövning, som inspirerade bl a mig att köpa med hem en balansplatta för att bättra på min med åren allt sämre balansförmåga.
Kvällen gick alltför fort men jag vågar påstå att samtliga deltagare hann med att få en både mental och fysisk kick av Evas sympatiska sätt att undervisa och träna oss. Tack vare denna kväll kommer vi att fortsätta med en bättre friskvård i en eller annan form. Stort tack Eva!