Första tankarna

Det var många tankar innan jag tog beslutet att ställa upp som kårchef, många samtal med Riks bland annat för att förstå vad det innebar mm. Beslutet togs och idag, efter en tid, sitter jag med positiv förundran över hur många kvinnor i åldrarna från 18 år och uppåt som ser detta som ett meningsfullt engagemang, både för de som varit med länge och för våra nya medlemmar.
Vi har många fina traditioner i våran kår som ska bevaras, samtidigt förändras omvärlden på många sätt, det gör att vi behöver delvis förändra vår kår till en mer nutida version än vi är idag. I mina ögon är vi i Lottakåren en viktig resurs som behöver bevaras och förnyas med nya medlemmar med nya ideer och styrkor. Det är upp till oss själva att utnyttja de möjligheter som vi har tillgång till i både utbildningar och kamratskap.

Under hösten 2014 har vi flera saker på gång för att hitta nya vägar att rekrytera, vi satsar våra krafter på bla att Studsa i augusti (för att lägga lappar i brevlådor och tipsa om oss), Edsbacka marknad mm.

Hur ser jag på framtiden? Jag ser att vi behöver rekrytera till vår kår av både ung och gammal då vi minskar. Därav behöver vi hjälpas åt allesammans för ingen kan gör allt själv men alla kan göra något tillsammans. För mig är det även viktigt att vi vårdar varandra i omtanke och engagemang så vi kan fortsätta göra roliga saker.

Vi har redan startat med några förändringar för att sprida information/tips mm snabbare såsom Månadsmail och mer frekventa uppdateringar på Facebook. Vår hemsida arbetas det på nu som bäst för att vi ska kunna komma med mer regelbundna uppdateringar även där.

Jag hoppas att du börjat märka att vi är på gång med förändringar tillsammans:-)!

Hoppas du får en skön midsommar med de dina,

Ingrid Ågren 

”Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa."

Källa: Nalle Puh