Första ordet...

Där gick klubban i bordet och plötsligt var det verkligt efter några månaders tänkande, ska jag, ska jag inte, ska jag.... Hur tar man över efter en kårchef som Martina, var första tanken när klubban slog. Nästa tanke kom direkt efter, var ska jag och nya styrelsen börja någonstans?
Jag satte mig ned och kände en lätt panik; vad har jag sagt ja till.., men det är inte omänskligt känna så tänkte mitt mer sansade jag, jo jag har den sidan också .

Det är ett gott piggt gäng i årets nya styrelse och det kommer att bli bra, ett steg i taget med vissa saker som spretar åt olika håll. Styrelsen startar med en teamwork-helg i april och börjar jobbet ihop där. Det är en bra start!

Att överta en flerårig mumintroll-kårchefs roll är inte lätt, men jag inser att jag kan inte göra mer än vad jag kan och försöka ge vår lottakår ett bra kommande år för oss alla. Stödet från många av er har varit tydligt; min mailkorg har nog aldrig varit så överfylld med glada tillrop/peppande/information från flera lottor om hur, vad, vem, vilka, vi har gjort, vi kanske kan...mail. TACK! Fortsätt gärna att maila mig dina idéer och förslag.

Jag är medveten om att vi alla har våra delar av familj, vänner, arbete och fritid som är prio för oss och som tar en hel del tid av oss i vardagen, samtidigt är Du och ditt intresse en del av oss och vår lottakårs existens och framtid. Jag insåg en sak tydligare när jag fyllde 40 för några år sen; Vi Alla behöver känna oss behövda, delaktiga, få egen tid och göra saker på vår fritid med goa människor runt oss, där är vi i SLK förhoppningsvis även i fortsättningen en del av ditt liv.

Det är nog det viktigaste målet i mina ögon framåt - goa saker med goa människor på min egen tid. Därför har vi bl.a planerat en kickoff i oktober för oss medlemmar, G.U.C.K – en ”nystart” av Sollentuna lottakår. Föranmälan kommer i juni till er.

En viktig reflektion för mig som ny kårchef och som jag ser eventuellt kan påverka oss framöver, är händelserna som pågår i/runt Ukraina. Ingen vet i dag när denna tidning väl kommer till er hur allt utvecklats i Ukraina/Europa. Därför har redaktionen fått uppslaget att skriva om Ukraina och beredskap, för vi kanske kommer behövas på några sätt. Jag hoppas att vi inte (förstå mig rätt, jag vill inte ha ett krig!) kommer behövas i vår egenskap av lotta!

Med förhoppning att ni ALLA kommer att få en skön sommar och hitta nya smultronställen i sommar av tipsen som finns i detta nummer.

Ingrid Ågren


Sekr... gamla vanor sitter i, nyvald peppad kårchef för Sollentuna lottakår.

Om du alltid säger ”vi får se” händer det aldrig någonsin någonting

Nalle Puh