Fånga chansen!

Vi har fått njuta av den varmaste sommaren i mannaminne och jag hoppas ni alla fått ladda sol och energi så det räcker för hela vintern!
För många av oss känns hösten som ett slags nyår, semestern är slut och man vill göra något nytt, röja upp i både livet och huset. Starta om helt enkelt. Kanske är det något som hänger kvar från skoltiden – nytt skolår innebar en omstart. Om man väljer att göra verklighet av sina drömmar är upp till en själv, förändra ditt liv eller gilla läget.

Ganska ofta hör man folk klaga på otur och att de aldrig får några chanser. Men jag tror inte det är så att det finns ett begränsat antal chanser, livet är ingen trisslott, det handlar mer om att se de möjligheter som finns omkring oss hela tiden. Att öppna sina sinnen och se och känna möjligheterna, våga ta dem och unna sig själv att få möjligheten att prova på något nytt. I begreppet chans finns ju alltid en riskfaktor, det finns ingen garanti för att det blir just så som man tänkt sig. Oftast blir det bra, men visst kan det skita sig, och det kan också bli bättre än vi tänkt oss – fast på ett helt annat sätt än vi trodde.

Chanser handlar inte bara om stora frågor som jobbet, boendet, livspartner… Det kan också vara små viktiga saker; som t ex rätt tillfälle att be någon förklara vad den egentligen menade med vad den sa till dig, att muntra upp någon med en kram, att säga förlåt, ge en ärlig komplimang eller kanske att avsluta något som inte var så kul men som efteråt kommer att ge så mycket ökad självkänsla… Det är så många gånger jag blivit arg på mig själv och tänkt ”varför sa jag inte att…” Det skajag själv försöka bli bättre på i höst; att ta tillvara på de små chanserna som gör att jag själv kan må bättre eller göra livet lite smidigare för någon annan.

Höstens program erbjuder många möjligheter för dig som vill prova något nytt, kvällar som inspirerar till en kreativ hobby, utbildning för dig som vill bredda dina kunskaper, kunskap om krisberedskap om du vill kunna rycka in när något allvarligt händer i din närhet. Eller bara kom och fika med oss när du ”vill vara dig själv en stund”. För det är också viktigt att ta chansen att koppla av, umgås och få skratta och tramsa en stund med andra tjejer!

Hoppas att vi ses snart på Kåren!

Lev väl,

Martina