Ett stycke Solhjulets dag. Check, fixat & klart!

Vi gjorde det igen! Med gemensam erfarenhet och samlad kompetens grejade vi ytterligare en gång det årligen återkommande eventet Solhjulets Dag!
Inte för att Solhjulets dag någonsin kan ses som en företeelse som ska klaras av. Det bjuds alltid på nya utmaningar och överraskningar. Årets upplaga började redan på torsdagen då Ingrid kallade oss till genomgång med personal och delar av styrelsen i bostadsrättsföreningen Solhjulet.

Madde och Gunilla traskade tillsammans med Ingrid, Anna G. Roland och munkmannen Andreas upp för backarna till anvisad mötesplats. Det här året slogs festtälten upp på ny plats på en grusplan högt upp, nära områdets utsiktsplats. Lämplig placering av tält och festens olika aktiviteter diskuterades samtidigt som vi i stora drag planerade lördagen.

Hade vi nog med lottor? Skulle både kaffemaskin och baristor få plats? El, vatten soptunnor – jodå, det och mycket mycket mer fixade Roland.

Och så grydde lördagsmorgonen, lite gråmulen men med hopp om bättre väder framåt dagen. Minst tolv lottor och en Blå Stjärna anmälde sig för tjänstgöring. Årets tema var tivoli. Festplatsen smyckades med en mängd heliumfyllda ballonger. Munkmannen Andreas och hans fantastiska munkbakarmaskin spred snart förföriska dofter i tälten. Liksom våra två baristor som excellerade med cappuccino och dubbel espresso. Fast det var många som föredrog Maddes gamla hederliga svenska kaffe.

Vi serverade också belgiska våfflor med sylt och grädde. Räkneexempel: Tre våffeljärn med fyra våfflor i varje, gräddningstid cirka fyra min, det blir 45 laggar i timmen. Två våfflor per person, det blir 90 gäster i timmen som får våfflor. Cirka tre deciliter smet per lagg, ja det blir mycket smet det! Den vispade tjejerna ihop med hjälp av en betongblandare! Anna St, Martina och Gunilla gräddade våfflor för brinnande livet. Ewa W och Muschi slet åt sig de färdiga våfflorna och langade ut dem till de väntande gästerna. Ulrika höll koll på att alla fick något att dricka och Christina Axmark och Rosel bjöd på de alltid lika goda bakverken från konditoriet. Anna-Britta och Monica Willms ansvarade för informationen vid FRG-bordet. Ingrid och Anna G. höll ställningarna ute bland borden och i köerna.

En jovialisk positivhalare stod för den musikaliska underhållningen. Cirkus Cirkör kom och lärde ut de svåra konsterna att jonglera och att gå på lina. Tack Solhjulet för att vi får vara med när ni har fest och tack Roland, Hasse och alla andra för fin uppbackning. Elektrikern i kortbyxor uppskattade vi särskilt!