En värld full av liv...

I skrivande stund firar jag höstlov på min ö i Åbolands skärgård. Vinden susar i trädtopparna och vågorna kluckar mot klipporna. Ett gäng fåglar flyger kvittrande omkring, glada över senhöstens bleka solstrålar och kanske över de där goda laxsnittarna som fanns på vår veranda... I övrigt förbereder naturen sig inför den kommande våren; växterna bäddar in sig i fallna löv och fyller rötter och knoppar med vatten och näring för att kunna explodera ut i grönska och liv sedan när våren är här.
På liknande sätt förbereder även vi oss för kommande tider, inte bara genom att fylla frysen med svamp och bär till vintern. Vi förbereder oss också mentalt för olika saker som kan hända, genom att samla på oss nyttiga kunskaper. I år är vi ett helt gäng i kåren som går FRG-kursen och nu när katastrofen i New York fyller varje nyhetssändning känns det än en gång högaktuellt att vara beredd när något allvarligt läge uppstår. Vi är också många som deltog i MOD-helgen för att med öppna sinnen våga möta nya människor, kulturer och idéer var vi än är.

Men framtiden bjuder inte bara på eländesscenarion, vilket ibland är lätt att tro när man ser på nyhetssändningarna... När höstlovet är slut börjar jag se fram emot jul och jag älskar julen med tomtar, glitter, granar, godis, tända ljus och lata helgdagar... Och allt det roliga stöket innan, ni har väl bokat in julmarknaden och julfesten? Det brukar ju alltid bli något extraordinärt av dem också - i positiv bemärkelse! Hoppas jag får se er där!

Det börjar kännas lite småkyligt att bara sitta stilla så nu skall jag inleda julförberedelserna genom att gå ut i skogen och leta efter en fin gran, så det bara är att gå och hämta den sen när vi kommer ut hit och firar jul... mmmmm kan redan känna doften av granbarr, apelsiner, nejlikor och tända ljus....

Det är så många som snusförnumstigt säger att man ska leva i nuet, jovars, det är säkert bra. Men visst är det mycket roligare att förbereda sig och planera för framtiden? Som resten av naturen gör nu...

Lev väl, Martina


PS. Har du sett filmen Lejonkungen? En helt underbar film med väldigt vacker musik... nästan lite naturreligiös... Rekommenderas varmt till höstens myskvällar för både stora och små!

”...It’s the Circle of Life, And it moves us all, Through despair and hope, Through faith and love....”