Eld och elavbrott

Lördagen den 29 maj samlades en tapper liten skara lottor och lottavänner, som med stor energi gav sig i kast med att sortera och rensa i lottarummet, diska allt porslin och glas i köket samt utföra diverse underhålls- och reparationsarbeten på gården och dess inventarier.




Hemvärnet, som för övrigt hade sitt stora 70-årsjubileum inne i Stockholm samma dag, ställde upp med ett par tre man under stf kompC Johan Rasmussons ledning.

Dessa herrar ägnade större delen av dagen med att rensa och ute på gårdsplanen bränna ”hemliga handlingar” från hvexpeditionen och ”Röda rummet”=hvkompchefens expedition. Röken låg stundtals så tät att de till sist ombads flytta bokbålet till baksidan av gården!

Det arbetande gänget av lottor och hemvärnare tog sig en gemensam lunchpaus med diverse god­saker från grillen, föredömligt vällagade av Gunilla B och med rikliga portioner till alla deltagarna.

Efter lunchpausen körde lottornas diskgäng, Madde, Ingrid och Mario så energiskt med diskmaskinen i köket att den till sist ”kollapsade” och brände av en 25 amp huvudsäkring. Denna säkring råkade sitta i källaren till vilken inga av oss närvarande hade en nyckel (hemvärnsfolket hade vid denna tidpunkt avvikit från platsen). Det blev lite strömlöst här och var i huset, men det var ju inte så mycket att göra åt det. Så vi som var kvar stängde butiken och åkte hem.

Resultatet av dagens insats från lottornas sida blev i alla fall skinande glas och porslin i skåpen, rengjorda bord och stolar, ett 20-tal reparerade stolsryggar samt diverse andra lagningar. Givetvis, som vanligt, trevlig samvaro och en mycket smaklig grillunch!

Olle, SLKV