Det hjärtat är fullt av,

talar tungan om. Ibland får jag nästan lägga band på mig, så jag inte bara pratar om lottorna och kåren för jag vill ju inte att folk ska tro att jag inte har något annat i mitt liv. Men vi gör ju så många bra och roliga saker tillsammans, vi går kurser, gör studiebesök, träffar spännande människor och allt det vill jag ju berätta om! Under vintern gjorde vi alla på jobbet en hälsoprofilsbedömning, jag är frisk som en nötkärna och när jag ser på mina fullpoängare: umgås med vänner, föreningsliv, evenemang och kurser utanför jobbet så kan de nog till stor del tillskrivas lottorna. Själen mår bra av att umgås med gamla vänner och lära känna nya så vi ska nog alla prata vidare om vår kår och inspirera andra att komma med och må bra.
Eftersom jag kraftigt övertrasserat deadline för denna skrift så har jag i skrivande stund hunnit hem från kårens resa i Lotta Svärds fotspår i Finland. Resan blev så underbar som vi drömt om, vi har sett, hört och upplevt så mycket tillsammans. Alla vet vi nu lite mer om såväl Lotta Svärd som Finland och det kommer vi att förmedla vidare till er andra i kommande nummer av I Sikte.
När jag kom hem var familjen fortfarande bortrest, alltså kunde jag utan hämningar störta ut till garaget där ett annat av mina heta intressen jag inte kan hålla tyst om bor, nämligen min nya röda Suzuki Gladius. Har varit ute på en skön hojtur hela eftermiddagen längs de uppländska småvägarna och njutit av vårens skira grönska och dofter. Våren är en underbar tid, att se hur allt väcks till liv och grönskar efter att all livskraft och energi legat dold men vuxit sig allt starkare under vinterns mörka månader. Så hoppas jag ni alla känner med mig, all energi som bara hoppar fram på våren och som man får försöka göra nåt bra av under sommaren.
Ha en underbar sommar allihopa. Jag önskar att ni alla under någon period får ägna er helhjärtat åt det ni bäst kopplar av med och njuter av allra mest av. Om bara några veckor tar vi ledigt från kårens torsdagsaktiviteter men vi ses igen i augusti! Och alla ni som ska ut på sommarkurser – lova att samla på er en massa roliga och spännande minnen ni kan dela med er av till oss som inte kan vara med!
Glad sommar,

Martina


Kårchefsord i I Sikte 2/2010