Australien – Landet upp och ner!

Christina Utterström, tidigare hemvärnslotta i Sollentuna, numera SLKV:are, höll kåraftonen den 5 november ett mycket väl förberett och intressant föredrag med diabilder från ett tremånaders besök januari-mars år 2006 hos en son i Australien. Förutom diabilderna fanns kartor, foton, broshyrer m m att beskåda.
Vi fick ta del av Christinas upplevelser inte bara i Melbourne, där sonen bor, utan även från ett antal kortare och längre utflykter till bl a Belgrave med ånglokståget ”Puffing Billy”, Perth med Stora barriärrevet, Tasmanien och f d fångkolonin i Port Arthur, Sydney med operahuset. Likaså bilturer från Melbourne längs ”The Great Ocean Road” på sydkusten av delstaten Victoria med många sköna bilder av naturen, växtligheten och djurvärlden.

Christina hann även med en flygtur till sydön på New Zealand med ännu häftigare naturbilder av fjordar, vattenfall och fjäll (inte olikt Norge!).

Berättelsen kryddades med personliga intryck och minnen från de olika platserna, vilket gjorde det upp- och nervända landet Australien ännu mer levande.

Stort tack Christina för en härlig kväll!

/Olle Å