Att kunna välja väg

Till glada toner av Uno Svenningssons ”God morgon” samlas vi alla nya lottor för en inspirerande utbildningshelg. Det kändes lite pirrigt att komma till gården och träffa Lottorna för första gången. Jag har varit feg och inte vågat mig dit trots att jag varit medlem sedan januari 2010 och fått massor av trevliga inbjudningar.
Monika H hade gjort så fina mappar, namnbrickor mm till oss alla och det såg mycket proffsigt ut. Denna dag skulle vi få information om vad de civila lottorna gör. Efter en underbar frukost med nybakade scones började dagen med att Martina och Ingrid gick igenom Lottakåren, dess organisation, historia, engagemang och mycket mer. Tänk vad kåren gjort under alla dessa år!

Monika och hennes syster Karin bjöd på en utsökt fisk till lunch och därefter tog vi en uppfriskande promenad innan eftermiddagspasset. Ingela Uthorn-Persson berättade för oss om kvinnors situation i länder där det pågår konflikter/krig, hur utsatta de är och hur vårt bidrag kan förbättra eller försämra tillvaron för kvinnorna. Veronica är aktiv i FRG och berättade hur de är organiserade och arbetar i Sollentuna. Båda dessa tjejer var mycket inspirerande att lyssna på och de väckte ett klart intresse hos oss.

Fulla av ny information och runda magar fyllda av de goda nybakade kakorna gick vi hem för att komma tillbaka pigga och nytra till dag två.

Denna morgon möttes vi av smäktande musik av Josh Gruber. Sinnena skärptes när Ewa Wasshem tog med oss på en resa som lotta inom flygvapnet. Spännande och roliga historier blandades och vi beundrade även den stiliga uniform hon bar. Vi kunde lätt föreställa oss hur det var att befinna sig i underjorden och spana efter plan.

Innan lunch blev det uppställning à la Monika Andersson som tog oss runt i marsch. Det var en rolig upplevelse att få lära sig att marschera och helt lätt var det inte. Vi höll vare sig takt eller avstånd men när det var dags för lunch så såg det hyfsat bra ut. Våra magar kurrade efter Monika H:s mat och vi åt med god aptit även idag. Nu kom kakorna fram direkt efter lunchen – jippie! Monika A fortsatte efter lunchen att berätta mer om den militära grenen av Lottorna. Det fanns många olika grenar och utbildningar som lockade och jag kände att lusten att ta mig an en uppgift spirade i kroppen. Frågan efter helgens slut var dock: Vilken gren ska jag välja? Allt verkade så kul och intressant och jag är definitivt inte feg längre.

Ett stor tack till er alla som höll utbildningen och gjorde vår helg så rolig och innehållsrik!

Lottan Eva Silfverhammar