Att fylla en almanacka

Oktober har anlänt med kyliga inslag efter en otrolig svensk sommar med tropisk hetta vi inte har haft förr och alla har släckt sin törst med vatten, goa drinkar och glass i mängder. Några månader har gått sedan klubban slog till och saker händer hela tiden inom vår kår, riks och ute i världen.
Att fylla en almanacka har inte varit svårt, tvärtom skulle jag behövt flera timmar på dygnet för att hinna med alla olika aktiviteter som en lottakår är delaktig i.

Det som har varit mest lärorikt är det stora omfånget på vad som en lotta kan göra, se, uppleva, förverkliga och använda både i privat syfte och i sitt yrkesliv.

Vi har kommit igång med flera saker som vi pratade om på vårt teammöte med nya styrelsen i april, allt från en rekryteringsgrupp, nytt studsmaterial, beachflaggor (som kommer användas på bland annat Edsbacka marknad och andra tillfällen för att visa upp oss), hemsidans förändringar och uppdateringar, månadsmail med mera. Kan bara säga TACK till alla medverkande med alla dessa saker, för ni hjälper till, ni behövs och gör ett kanonarbete för oss alla!

Ibland går det för fort, jag vet. Ibland går det för sakta, jag vet. Vi har behövt börja om på flera saker då vi i styrelsen valde att sikta på rekrytering och gå tillbaka till Svenska lottakårens behov av rekrytering till olika saker. Det gör att vissa saker tar tid innan de kommer igång och resultat visas inte direkt utåt eller på antalet nya medlemmar, vi bygger upp, fixar och jobbar oss framåt bit för bit. Den egenskapen är den jag gillar bäst hos många av er - ni ger och jag ser fram emot ert/vårt samarbete framöver av vad som kommer ut ur detta om ett år och framåt. Tiden kommer visa oss alla vad vi lyckats med!

Med förhoppning att du har haft en skön sommar var du än varit i Sverige eller utomlands och fått chansen att ladda upp inför höstens färgsprakande scenario som sakta är på väg till oss.

Ingrid Å